Innovatie

Groningse vegan organisaties genomineerd voor landelijke prijzen

Twee Groningse organisaties zijn genomineerd voor landelijke prijzen: de Vegan Awards 2023. De Groningse genomineerden zijn de stichting The Green Shift (Groningen) en Vegan Keuken (Appingedam).


Leestijd: 1 minuut

De Vegan Awards worden elk jaar uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV).

The Green Shift uit Groningen is een non-profit met als doel mensen stimuleren om dagelijks groenere keuzes te maken. Daarvoor organiseren ze allerlei evenementen, zoals lezingen, screenings, meet-ups in de lokale horeca, en vegan markten, waaronder de enige volledig plantaardige kerstmarkt van Nederland.

‘Voor The Green Shift is deze blijk van waardering extra bijzonder, omdat de stichting geheel op de inzet van vrijwilligers draait,’ aldus voorzitter Rosa Kappert.

Vegan Keuken uit Appingedam (foto boven, Facebook)) begon ooit als vegan cateringbedrijf met een kleine foodtruck in Harkstede, en is inmiddels uitgebreid met een populair en gezellig eetcafé in Appingedam.

Eigenaar Patrick Verschueren: ‘Het voelt onwijs gaaf dat wij als Vegan Keuken in Appingedam meedingen naar deze bijzondere Award. Leuk voor ons als bedrijf, ook geweldig voor de provincie Groningen, die wij met trots vertegenwoordigen.’

“Deze nominaties plaatsen Groningen definitief op de vegan kaart. Het is een kans om te laten zien dat de provincie zich inzet voor duurzaamheid en dierenwelzijn, en dat de eiwittransitie hier in volle gang is”, aldus een woordvoerder.

Stemmen kan t/m 5 november 2023 op https://stem.veganawards.nl.