Innovatie

Groningse zonneauto "Green Lightning" zaterdag te bewonderen op Grote Markt

Groningen doet uitstekend mee op het gebied van de nieuwste technologie voor het gebruik van zonne-energie voor auto’s. Trotse Groningse studenten die gezamenlijk een zonneauto bouwden, waarmee ze mee willen doen aan een race in Marokko, willen hun wagen zaterdagmorgen 14 augustus graag tonen aan het publiek op de Grote Markt. Ze organiseren dan ook een tekenwedstrijd voor kinderen, zodat ook de volgende generatie geïnspireerd kan worden.


Leestijd: 1 minuut

Groningse zonneauto "Green Lightning" zaterdag te bewonderen op Grote Markt
Groningse zonneauto "Green Lightning" zaterdag te bewonderen op Grote Markt

Zaterdag, 14 augustus, staan ze vanaf 9 uur 's ochtends met hun zonneauto Green Lightning op de Grote Markt in Groningen.

“De reden hiervoor is enerzijds om aandacht te trekken voor ons project, maar ook om een tekenwedstrijd te organiseren voor kinderen. We nodigen kinderen uit om onze konvooiauto's te ontwerpen waarmee we aan de Moroccan Solar Challenge zullen deelnemen. Met deze actie willen we het gesprek aangaan met Groningse jongeren en ze inspireren om in toekomst aan duurzame projecten als Top Dutch mee te doen”, zo laat een woordvoerder weten.

Studententeam

De Groningse zonneauto is dus gebouwd door een studententeam uit Groningen. De leden komen zowel van het MBO, HBO en WO.  Doel van de studentenvereniging om duurzame innovaties binnen de mobiliteitssector te ontwikkelen.

Dat doen ze dus door een zonneauto te bouwen die in oktober 2400km door de Marokkaanse woestijn rijdt. Naast de samenwerking met Groningse onderwijsinstellingen, hechten ze ook veel waarde aan de coöperatie met Groningse bedrijven. Zo willen we Noord-Nederland op de kaart zetten.