Innovatie

Hanzehogeschool Digital Society Hub: meer studenten helpen bedrijven met digitale oplossingen

De Digital Society Hub (DSH) van de Hanzehogeschool zet steeds meer studenten in die bedrijven of instellingen in het Noorden helpen om de nieuwste digitale technologie toe te passen binnen hun organisatie. Voor deze studenten is dat een prima manier om alvast werkervaring op te doen. En de bedrijven krijgen hulp bij het inzetten van de allernieuwste kennis en informatietechnologie. Het afgelopen onderwijsjaar 2021-2022 konden 876 studenten op die manier worden ingezet, zo blijkt uit het deze week verschenen jaarverslag van de Hanzehogeschool Digital Society Hub .


Leestijd: 1 minuut

Hanzehogeschool Digital Society Hub: meer studenten helpen bedrijven met digitale oplossingen
Hanzehogeschool Digital Society Hub: meer studenten helpen bedrijven met digitale oplossingen

Afgelopen onderwijsjaar werkten de 876 studenten van 18 verschillende opleidingen aan digitaliseringsvraagstukken. Bij deze projecten waren 80 partners en 49 (docent)onderzoekers betrokken.

De Hanzehogeschool Digital Society Hub (DSH) is de innovatiewerkplaats van de Hanzehogeschool Groningen. Vijf jaar geleden, op 28 juni 2017, opende collegevoorzitter Henk Pijlman samen met de student van de toekomst de DSH. In de afgelopen vijf jaar heeft de DSH vele projecten uitgevoerd in samenwerking met onderwijs, onderzoek, de overheid en het bedrijfsleven op het gebied van digitale transformatie. Honderden studenten van verschillende opleidingen werkten multidisciplinair samen aan projecten zoals 5Groningen, Werkplaats Online Ondernemen en het Innovatiehuis Politie Noord-Nederland.

Digital Society Hub (DSH) is bedoeld als een inspirerende omgeving, een broedplaats voor de noordelijke regio, en is gevestigd op de Zernike Campus. Het is een “learning community” waar creatieve en kundige mensen uit het bedrijfsleven, overheid, onderwijs en onderzoek met technische (digitale) faciliteiten samen oplossingen bedenken en uitproberen.

Roland Hiemstra, programmadirecteur van de Digital Society Hub, is tevreden over het feit dat steeds meer studenten kunnen worden ingezet bij het oplossen van digitale vraagstukken bij bedrijven. “Ondanks de onzekere corona-periode, gedeeltelijke sluiting van onderwijsgebouwen en uitval van studenten en medewerkers noteerde de Digital Society Hub (DSH) een groei van het aantal studenten voor digitaliseringsopdrachten bij bedrijven en overheid”, zo laat hij weten in een voorwoord bij het jaarverslag. “We verwachten dat we in het nieuwe onderwijsjaar dit gezamenlijke succes verder kunnen uitbouwen en onze impact in Noord-Nederland kunnen vergroten.”

Roland Hiemstra
Roland Hiemstra