Innovatie

Hardt Hyperloop presenteert futuristische cabine

Het Nederlandse hyperloopbedrijf Hardt heeft voor het eerst een volledig functioneel segment van een hyperloop voertuig, de CABIN-1, gepresenteerd. Toekomstige reizigers kunnen zelf ervaren hoe het reizen met deze nieuwe duurzame manier van hogesnelheidstransport eruit zal zien. De CABIN-1 zal zodra de huidige situatie het toelaat op tour gaan langs openbare plaatsen en events door Europa.


Leestijd: 2 minuten

Hardt Hyperloop presenteert futuristische cabine
Hardt Hyperloop presenteert futuristische cabine

Jelte Altena, Project Lead bij Hardt Hyperloop legt uit: "Sinds 2017 heeft Hardt grote vooruitgang geboekt in de ontwikkeling van de hyperloop, het duurzame alternatief voor korte afstandsvluchten. Echter, ondanks mooie afbeeldingen en video's, blijft de hyperloop iets abstracts. Met de CABIN-1 willen we de hyperloop nu ook tastbaar en toegankelijk maken voor het publiek.“

De Cabin-1 is een 3 meter lang segment van een hyperloopvoertuig met een volledig afgewerkt interieur en is ontwikkeld in samenwerking met de Duitse bedrijven Recaro en Continental, marktleiders in voertuiginterieur en stoelen, veiligheid en passagierscomfort.

Jose Eduardo Sanchez, Head of Design bij Hardt Hyperloop, legt uit: “Het interieur van het voertuig is ontworpen om een open, uitnodigende omgeving te creëren. De stoelindeling, ergonomie en materialen zorgen voor een perfect comfortabele reiservaring, en het plafond van het voertuig bestaat volledig uit een kunstmatige hemel die het ruimtegevoel vergroot. Zo reis je bijvoorbeeld onder een zonsopkomst, het noorderlicht, of zelfs een live feed geprojecteerd vanuit het International Space Station. De mogelijkheden zijn eindeloos.”

De ervaring die het fysieke voertuig biedt wordt verrijkt door het gebruik van augmented reality. DeHoloLens 2 experience en iPad Pro app, beide ontwikkeld door Accenture, transformeren de CABIN-1 in een volledig voertuig en laten zo het publiek ervaren hoe het zal zijn om met hyperloop te reizen in het jaar 2028.

Dit digitale onderdeel van de experience neemt je mee op een fictieve, maar mogelijke eerste hyperlooproute van Amsterdam, via Eindhoven en Düsseldorf, naar Berlijn. Een reis die met een hyperloop iets meer dan een uur zou duren. De eerste echte hyperlooproute zou vanaf 2028 een feit kunnen zijn. De implementatie van een pan-Europees hyperloopnetwerk zou woon-werkgebieden sterk vergroten, en biedt mensen daarmee de mogelijkheid te wonen hoe of waar men wil, zelfs over landsgrenzen, zonder de maximaal wenselijke reistijd voor woon-werkverkeer van 60 minuten te overschrijden.

Zo gauw dit weer op een veilige manier mogelijk is zal de CABIN-1 te bezoeken zijn op evenementen en openbare plaatsen, zoals stations en luchthavens. Tot die tijd is de CABIN-1 online te verkennen op experiencehyperloop.com.