Innovatie

Historische garnalenkotter gaat dagtochten varen over het Reitdiep

Garnalenkotter ZK4 gaat van juni tot en met september dagtochten varen over het Reitdiepgebied tussen Groningen en Zoutkamp. De Beurtvaart, zoals de tochten worden genoemd, wordt georganiseerd door het Visserijmuseum in Zoutkamp, Museum aan de A in Groningen en Het Groninger Landschap.


Leestijd: 1 minuut

Historische garnalenkotter gaat dagtochten varen over het Reitdiep
Historische garnalenkotter gaat dagtochten varen over het Reitdiep

Tijdens de tocht vertelt een gids van Het Groninger Landschap de verhalen van het unieke Reitdiepgebied, dat tot de oudste cultuurlandschappen van Europa behoort. De tocht is inclusief een lunch bij Garnwerd aan Zee. Voorafgaand of na de lunch wandelen de deelnemers met een gids door het historische dorpshart en langs de vele monumenten van het wierdedorp.

Op zaterdag (3 juni, 1 juli, 5 augustus, 2 en 23 september) vaart de ZK4 van Zoutkamp naar Groningen, op zondag (4 juni, 2 juli, 6 augustus, 3 en 24 september) van Groningen naar Zoutkamp. Een taxi brengt de passagiers terug naar de opstapplaats.

De dagtocht kost 75 euro per persoon, inclusief koffie/thee, lunch en taxi. Beschermers van Het Groninger Landschap en Vrienden van Museum aan de A betalen 65 euro per persoon. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar zk4@museumaandea.nl.