Innovatie

Hitachi Capital Mobility Stadion wordt (tijdelijk) weer gewoon Euroborg

Het stadion van FC Groningen krijgt de oude naam weer terug. Het Hitachi Capital Mobility Stadion is vanaf nu dus weer gewoon de Euroborg. Althans tijdelijk.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen definitief zonder Määttä naar AZ
FC Groningen definitief zonder Määttä naar AZ

Reden voor de tijdelijke naamswijziging is dat de naam van de sponsor Hitachi Capital Mobility gaat wijzigen. De FC-partner gaat vanaf nu verder onder de naam MHC Mobility.  “Omdat wij een nog éénjarig contract hebben voor de stadionnaamgeving en wij niet voor dat ene jaar de stadionnaam willen wijzigen, worden in afwachting van toekomstige beslissingen nu alle huidige stadionuitingen weggehaald, aangezien de naam Hitachi Capital Mobility dus sowieso gaat verdwijnen”, zo legt algemeen directeur Wouter Gudde uit. 

Met de naamgevende sponsor is FC Groningen voor het komende jaar een andere invulling van het partnership overeengekomen. “Daar zijn we MHC Mobility dankbaar voor”, zegt Gudde. “Totdat we invulling hebben gegeven aan een nieuwe naamgever voor het stadion, keert de naam Euroborg tijdelijk terug.”

FC Groningen gaat nu op zoek naar een nieuwe partner voor de stadionnaamgeving. Die sponsor moet ook aansluiten bij de pijlers in het beleidsplan 2020-2025 van de club: ‘Samen naar de Grote Markt’.