Innovatie

Hoogste punt Plus Ultra Groningen bereikt

Op Campus Groningen, locatie Zernike, is de bouw van Plus Ultra Groningen in volle gang. Vorige week werd officieel het hoogste punt van het gebouw bereikt, een mooie mijlpaal voor Campus Groningen, aldus initiatiefnemer Kadans Science Partner.


Leestijd: 1 minuut

Hoogste punt Plus Ultra Groningen bereikt
Hoogste punt Plus Ultra Groningen bereikt

Samen met partners en stakeholders werd het behalen van het hoogste punt feestelijk gevierd. Zo werd er gesproken door wethouder Roeland van der Schaaf (gemeente Groningen), Chiel van Dijen (Kadans Science Partner), Dick Plomp (TNO) en Henk Dedden (Friso Bouwgroep). Het hoogste punt werd onder sneeuwige omstandigheden gemarkeerd met een gezamenlijke toost op de bouwplaats.

DNV en TNO naar Campus Groningen

Sinds juni vorig jaar wordt er volop gewerkt aan het nieuwe multi-tenant gebouw. Plus Ultra Groningen biedt op maat gemaakte kantoor- en laboratoriumruimten voor innovatieve bedrijven, kennis- en onderzoeksinstellingen. De samenwerking tussen organisaties in het gebouw richt zich op energie, chemie, life sciences en big data, aansluitend op de focus van Campus Groningen. Zo zal DNV er een waterstof-innovatiecentrum gaan realiseren en TNO zal zich richten op ICT en security.

Door groeiende en gevestigde bedrijven en organisaties samen in het Plus Ultra Groningen onder te brengen, worden ontmoetingen en samenwerkingen gestimuleerd. Bovendien worden er verbindingen gelegd tussen organisaties op Campus Groningen, maar ook met organisaties op andere campussen. Plus Ultra Groningen maakt namelijk deel uit van het internationale netwerk van Kadans, dat al 23 science parken en campussen in Europa met elkaar verbindt.

Recentelijk werd al het BREEM-NL Excellent duurzaamheidscertificaat toegekend voor het ontwerp van Plus Ultra Groningen. De oplevering wordt verwacht in het derde kwartaal van 2022.