Innovatie

Impuls voor Rijksuniversiteit Groningen als technische top-universiteit

De Rijksuniversiteit Groningen ontwikkelt zich steeds meer tot een technische universiteit die topingenieurs aflevert. Groningen hoort daardoor ook steeds meer in het rijtje van steden als Eindhoven, Delft of Enschede. Een nieuwe stap in die richting kan nu worden gezet door het lidmaatschap van een samenwerkingsverband van Nederlandse technische universiteiten.


Leestijd: < 1 minuut

Het atrium van de Feringa-building
Het atrium van de Feringa-building

De Faculty of Science and Engineering (Rijksuniversiteit Groningen) wordt binnenkort lid van het 4TU Stan Ackermans Institute , een van de instituten in de 4TU Federatie.

Dit instituut is verantwoordelijk voor de coördinatie van Engineering Doctorate (EngD) programma’s over alle Nederlandse technische universiteiten.

“Deze nieuwe ontwikkelingen geven de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) de mogelijkheid om samen te werken met de hightechsector en uitzonderlijke ingenieurs af te leveren. De vier Nederlandse technische universiteiten (TUs) zijn blij met deze samenwerking, omdat naast de inhoudelijke uitbreiding van de programma’s, ook beter gebruik wordt gemaakt van elkaars expertise en netwerk”, zo meldt de RUG