Innovatie

IT Academy biedt opleiding aan voor de (toekomstig) informatieprofessional

Donderdag 3 maart start IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, de leergang Strategisch Informatiemanagement in Groningen. De leergang is opgezet voor iedere (toekomstig) informatieprofessional die zich meer dan oppervlakkig wil verdiepen in digitalisering van de organisatie en de samenleving.


Leestijd: 1 minuut

IT Academy biedt opleiding aan voor de (toekomstig) informatieprofessional
IT Academy biedt opleiding aan voor de (toekomstig) informatieprofessional

Hands-on worden handvatten aangereikt om hierin het voortouw te nemen en om een strategische gesprekspartner te worden om waardevolle informatie te vertalen naar de business.

Het traject wordt verzorgd onder leiding van Rik Maes van de Academy for Information & Management. Rik Maes: “Informatie is meer dan ooit een strategisch bedrijfsmiddel. De opleiding Strategisch Informatiemanagement stelt informatieprofessionals in staat deze boodschap ook waar te maken en als strategische gesprekspartner in hun organisatie te functioneren.”

Informatie wordt in vrijwel alle organisaties van strategisch belang geacht, maar hoe wordt vorm gegeven aan het strategisch managen ervan? En hoe volgt het gesprek hierover met de business? Vragen die tijdens de zesdaagse leergang worden beantwoord. Tijdens het programma is er ruimte voor interactief leren. Het programma is diepgaand, actief, kritisch-opbouwend en voorbij de hypes. De zes intensieve trainingsdagen worden in drie blokken verzorgd.

Het programma in hoofdlijnen:

  • Veranderend informatiemanagement in een veranderende wereld
  • Digitaal leiderschap en het innovatieve vermogen van de organisatie
  • Digitale transformatie, informatiemanagement en dienstverlening
  • Sturen op resultaten: batenmanagement
  • Invloed, de regels en het spel
  • Praktijkdag

Voor verdere informatie wordt verwezen naar de opleidingspagina van IT Academy Noord-Nederland. “Wees er snel bij. Vol is vol”, aldus de IT Academy.