Innovatie

IT Academy: nieuwe leergang zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens

Organisaties staan op het gebied van privacy voor vele uitdagingen. De huidige ontwikkelingen en maatregelen omtrent het coronavirus zorgen ervoor dat veel mensen thuiswerken. Medewerkers maken gebruik van clouddiensten en online tools. Het is belangrijk zowel de privacy van medewerkers te waarborgen als die van de eigen organisatie. Om medewerkers voor te bereiden op of verder te bekwamen in de functie van Functionaris Gegevensbescherming biedt IT Academy Noord-Nederland een praktijkleergang aan. Volgende week start alweer de twaalfde editie van de leergang Functionaris Gegevensbescherming. De IT Academy is onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen.


Leestijd: 1 minuut

IT Academy: nieuwe leergang zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens
IT Academy: nieuwe leergang zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens

De technische mogelijkheden om persoonsgegevens te verzamelen en te verspreiden zijn enorm. De privacy staat onder druk en het is belangrijk dat mensen vertrouwen hebben in een organisatie die hun persoonsgegevens vastlegt.

Praktische toolkit

De IT Academy biedt een traject aan waar gebruik wordt gemaakt van een praktische toolkit waarmee deelnemers hun organisatie gericht kunnen helpen met bewustwording, compliance en het verantwoord omgaan met persoonsgegevens.

Speciaal voor medewerkers die belast zijn of worden met advisering, toezicht op of uitvoering van wet- en regelgeving wordt deze leergang aangeboden. Samen met de experts van Qbit Cyber Security worden de regels waar rekening mee moet worden gehouden behandeld. Deelnemers krijgen inzicht in de registraties van persoonsgegevens binnen de eigen organisatie en leren hoe zij invulling kunnen geven aan de meldplicht datalekken.

Leergang start 29 oktober

Op 29 oktober start de volgende editie van de leergang Functionaris Gegevensbescherming bij IT Academy Noord-Nederland. Deelnemers kunnen zich nog inschrijven. De leergang wordt aangeboden op een van de locaties van de Hanzehogeschool Groningen conform de richtlijnen van het RIVM en de Hanzehogeschool. Meer informatie? Klik hier.