Innovatie

IT Academy Noord-Nederland komt met opleiding “Ethisch Hacken”

Bijna iedere dag staat er in het nieuws dat er onwettig informatie is versleuteld van een bedrijf of persoon. Er worden absurde bedragen gevraagd om deze informatie weer terug te krijgen.  Een ethisch hacker probeert dit te voorkomen door op regelmatige basis pentesten op applicaties uit te voeren. De vraag en interesse naar dit vakgebied neemt enorm toe. Een van de redenen dat IT Academy Noord-Nederland op 25 april start met een leergang Ethical Hacking.


Leestijd: 1 minuut

IT Academy Noord-Nederland komt met opleiding “Ethisch Hacken”
IT Academy Noord-Nederland komt met opleiding “Ethisch Hacken”

Begin maart organiseerde IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, een IT Academy college over dit onderwerp. Het college kende een overweldigende opkomst.

Maar liefst 80 professionals, werkzoekenden en studenten volgenden de presentatie van Ethical Hacker Maarten Pentinga van Warpnet. Het IT Academy college was een voorproefje op de vijfdaagse leergang Ethical Hacking van de IT Academy. Deelnemers werden meegenomen in de wereld van ethical hacking. Wat is eigenlijk een hacker en wat voor soort hackers zijn er? Wat zijn de belangrijkste hacks van het afgelopen jaar en welke risico’s nemen hacks met zich mee.

De vijfdaagse leergang Ethical Hacking die op de Zernike Campus in Groningen start, gaat hier verder op in. Het traject is opgezet voor IT-medewerkers (bijvoorbeeld: developers, software testers, DevOps engineers) die hun kennis willen verbreden op het gebied van ethisch hacken.

Zo leren zij om te gaan met tools die worden gebruikt voor het ethisch hacken. Daarnaast leren zij de meest voorkomende kwetsbaarheden van informatiesystemen te detecteren en de bevindingen professioneel te documenteren.

Nieuwsgierig naar het programma? Kijk op  de opleidingspagina of neem contact op met productmanager Mark Veldkamp via mark.veldkamp@itacademy.nl.