Innovatie

IT Academy Noord-Nederland start leergang over Ethisch Hacken

De IT Academy Noord-Nederland in Groningen start donderdag 8 juni een leergang “Ethisch Hacken”. Deze is bedoeld voor professionals en is opgezet in samenwerking met het Groningse Waker Cyber Security. Dit bedrijf werd in 2021 opgericht, onder meer om te voorzien in het grote tekort aan cyber security en privacy professionals.


Leestijd: 1 minuut

IT Academy Noord-Nederland start leergang over Ethisch Hacken
IT Academy Noord-Nederland start leergang over Ethisch Hacken

Met de vierdaagse leergang kunnen professionals hun kennis op het gebied van ethisch hacken verbreden en/of de eerste stappen zetten richting een loopbaan als ethisch hacker.

Volgens IT Academy Noord-Nederland is de leergang geschikt voor professionals die hun kennis over ethisch hacken willen verbreden of die zelf willen leren om ethisch te hacken.

Basis ICT-kennis is vereist, waaronder wordt verstaan: verschillende besturingssystemen, IP en MAC adressen, TCP/UDP, ‘subnets’ en netwerken. Kennis van programmeren/scripten is een pré.

Gedurende het traject leren de deelnemers te denken als een ethisch hacker en om standaard tools voor ethisch hacken te installeren en te gebruiken. Er wordt gebruik gemaakt van een virtuele omgeving waar deelnemers niet alleen tijdens de leergang, maar ook daarna op door kunnen hacken.

Meer informatie over de leergang, de kosten en de aanmelding is te vinden op de website van de IT Academy Noord-Nederland.