Innovatie

IT Academy Noord-Nederland start vakopleiding Functioneel beheer

De IT Academy Noord-Nederland start in november de vakopleiding Functioneel beheer. Deze is bestemd voor functioneel beheerders en wordt verzorgd door een specialist op het gebied van Functioneel Beheer.


Leestijd: 1 minuut

IT Academy Noord-Nederland start vakopleiding Functioneel beheer
IT Academy Noord-Nederland start vakopleiding Functioneel beheer

Op 8 november start de vakopleiding Functioneel beheer. Het vijfdaagse traject wordt verzorgd in samenwerking met de Vakopleiding Functioneel beheer. De auteur van “hét handboek voor de functioneel beheerder”, Daniël E. Brouwer en heeft in navolging van de vele positieve reacties op het boek deze opleiding ontwikkeld.

Op basis van zijn jarenlange ervaring heeft Daniël een gereedschapskist ontwikkeld met tools die onmisbaar zijn voor elke Functioneel beheerder. Tijdens de vakopleiding gaan de deelnemers met behulp van de gereedschapskist aan de slag om concrete antwoorden en oplossingen te geven voor de uitdagingen waar de functioneel beheerders dagelijks mee te maken hebben in hun werk.

Het vakgebied Functioneel beheer is op dit moment sterk in ontwikkeling. Tegenwoordig zijn er Functioneel beheerders in vele soorten en maten, van applicatiegerichte specialisten tot breed georiënteerde generalisten, maar ze hebben allemaal één primair doel: zorgen voor een betrouwbare, wendbare, schaalbare en innovatieve informatievoorziening voor de hele organisatie.

Inhoud

Het traject heeft een duur van vijf dagen en bestaat uit tien modules van een dagdeel. Iedere module krijgen deelnemers concrete handvatten aangereikt om theorie en tools direct te vertalen naar de praktijk. Gedurende de opleiding gaan de deelnemers hiermee aan de slag.

Meer informatie op de website van de IT Academy Noord-Nederland