Innovatie

Jongeren uit hele wereld 22 januari online naar Groningen om te praten over klimaat

Groningen is vrijdag 22 januari heel even het centrum van de wereld voor veel jongeren. Ze komen dan online samen in Groningen om te praten over de klimaatveranderingen en vooral over de vraag wat je daar tegen kunt doen. De online conferentie is onderdeel van de Klimaatadaptatieweek Groningen (19 t/m 25 januari). De ster van het event is de ambassadeur van de duurzame artiestenbeweging: Nederlandse superster DJ Sam Feldt (foto boven).


Leestijd: 1 minuut

Jongeren uit hele wereld 22 januari online naar Groningen om te praten over klimaat
Jongeren uit hele wereld 22 januari online naar Groningen om te praten over klimaat

Tijdens de Youth for Climate Adaptation Conference komen jongeren van over de hele wereld online samen in Groningen. Gezamenlijk dragen zij bij aan een wereldwijde oproep van jongeren om over te gaan tot actie als het gaat om klimaatadaptatie. Daarnaast kan iedereen inspirerende workshops, talks en activiteiten volgen, met vele internationale sprekers die online samenkomen. De Youth for Climate Adaptation Conference is georganiseerd door jongeren en is gericht op wat jongeren zelf kunnen doen.

Open University on Climate Adaptation

Het programma van de Open University on Climate Adaptation zit vol interactieve workshops, Q&A's met live sprekers, keynotes en digitale games over klimaatadaptatie. Docenten, lectoren en hoogleraren van Noorderpoort, Alfa-college, de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen delen hun inzichten en kennis over klimaatadaptatie, met speciale aandacht voor hoe we samen werken aan oplossingen voor de wereld.

Green Houseparty met DJ Sam Feldt

In de avond van vrijdag 22 januari wordt de dag feestelijk afgesloten. Sam Feldt draait zijn set vanuit het Forum in Groningen via een livestream waar iedereen actief aan mee kan doen. Met visuals van Groningse bodem, dansers en meer belooft het een uniek event te worden. Feestvierders van over de hele wereld worden uitgenodigd om zich te verenigen en te dansen vanuit hun huis.

Klimaatadaptatie Groningen

De Klimaatadaptatieweek Groningen wordt georganiseerd door Klimaatadaptatie Groningen. Klimaatadaptatie Groningen is geïnitieerd door het Akkoord van Groningen en het Global Center on Adaptation, in samenwerking met het Nationaal Programma Groningen. Ze stimuleert bewustwording en actie rondom klimaatadaptatie

Allemaal te volgen via www.klimaatadaptatiegroningen.nl.