Innovatie

Leefbaar en Kansrijk Groningen organiseert congres over gaswinning en toekomst

Nu er naar aanleiding van de parlementaire enquête aardgaswinning Groningen een pakket aan maatregelen voor Groningen tot stand is gekomen, organiseert het Kennisplatform Leefbaar en Kansrijk Groningen een congres over de inzichten in de maatschappelijke gevolgen van de gaswinning. Daarin wordt ook het nieuwe boek gepresenteerd: Inzicht in Impact. De maatschappelijke gevolgen van de gaswinning en denkrichtingen voor de toekomst.


Leestijd: 1 minuut

“Iedereen die meer wil weten over het dossier is welkom”, zegt coördinator Nienke Busscher. “Van bewoners, professionals, onderzoekers tot ambtenaren en alles daartussenin. We vinden het als Kennisplatform belangrijk dat er momenten zijn om met elkaar in gesprek te gaan over de gevolgen van de gaswinning voor bewoners en de regio en hierbij verschillende perspectieven uit te wisselen. Veel bijeenkomsten focussen op slechts één deel van de gevolgen. Tijdens het congres willen we dit juist allemaal samenbrengen.”

Inzicht in impact

Tijdens het congres wordt ook het eerste exemplaar uitgereikt van het boek. Het boek bevat, naast een kennisoverzicht, ook acht essays. Verschillende wetenschappers reflecteren en gaan dieper in op onderbelichte en urgente thema’s: brede welvaart, identiteit, participatie, juridische aspecten, vertrouwenwekkend schadebeleid, rampen, de (internationale) rol van Shell en watermanagement. Tijdens het congres presenteren de essayisten hun bevindingen.

Deelname aan het congres is gratis. Aanmelden kan via de website van Kennisplatform Leefbaar en Kansrijk Groningen. Daar vind je ook meer informatie over de inhoud en sprekers.