Innovatie

Leer programmeren bij de IT Academy in Groningen, vanaf 17 februari

Voor iedereen die wil leren programmeren start op 17 februari de leergang Programmeren bij IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen. Deelnemers leren problemen op te lossen met computertechnologie in de programmeertaal Python. Ook gaan zij aan de slag met de achterliggende principes van Computer Science.


Leestijd: 1 minuut

Leer programmeren bij de IT Academy in Groningen, vanaf 17 februari
Leer programmeren bij de IT Academy in Groningen, vanaf 17 februari

Springplak voor een loopbaan in de ICT

Het kennen van een programmeertaal is een belangrijke competentie voor iedereen die wil slagen in de wereld van technologieën met de vakgebieden zoals cyber security, IoT en Data Science. De leergang Programmeren is een mooie springplank voor een loopbaan in de ICT.

Tevens uitermate geschikt voor professionals die kennis van programmeren willen opdoen en hun kennis willen verbreden. Ook voor professionals die zich willen laten om-of bijscholen tot programmeur, docenten die programmeerles willen geven én studenten van niet ICT-gerelateerde studies die hun domeinkennis willen complementeren met digitale vaardigheden.

Om in te kunnen stromen in de leergang wordt van de deelnemers minimaal een afgeronde mbo 4 opleiding of havodiploma geadviseerd. Daarnaast is basiskennis wiskunde en statistiek gewenst. Evenals een sterke affiniteit met ICT. Tijdens het traject wordt een uitstekende basis in programmeren gelegd. Na het succesvol doorlopen van de leergang is het mogelijk om een verdieping te volgen in Back en Front End programmeren, Ethical Hacking en Data Science.

Voor een uitgebreidere omschrijving van de leergang, de kosten en planning wordt verwezen naar de opleidingspagina van IT Academy.