Innovatie

Martini Ziekenhuis koploper op het gebied van duurzaamheid in de zorg

Het Martini Ziekenhuis ontvangt het Sustainable Development Goals (SDG) predicaat. Hiermee wordt het Groningse ziekenhuis erkend als één van de koplopers op het gebied van duurzaamheid in de zorg. Om de inzet op het gebied van duurzaamheid extra kracht bij te zetten, werd ook de Green Deal Duurzame Zorg ondertekend.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Martini Ziekenhuis
Foto | Martini Ziekenhuis

“Met het ondertekenen van de landelijke Green Deal Duurzame Zorg horen we bij een mooie groep ziekenhuizen die concreet aan de slag gaat met verbeteringen en oplossingen op het gebied van duurzaamheid,” zegt Tamara Kroll, lid van de Raad van Bestuur van het Martini Ziekenhuis.

“Voor het Martini Ziekenhuis is onze inzet op duurzaamheid eigenlijk niks nieuws,” gaat Kroll verder. “We werken al jaren aan een meer duurzame organisatie. Een mooi voorbeeld zijn de zonnecollectoren op het deel van het dak van het ziekenhuis en de aanpassing in de luchtbehandeling op de OK tijdens de nacht. Beide leveren een flinke besparen in CO2 op. Het is mooi dat dit gezien wordt en dat het ziekenhuis hiervoor de erkenning krijgt in de vorm van het SDG predicaat.”

Het Martini Ziekenhuis ontving het predicaat maandag uit handen van Sandra Pellegrom, de nationale coördinator voor de Sustainable Development Goals (SDG’s) van het ministerie van Buitenlandse Zaken.