Innovatie

Martini Ziekenhuis volledig over op gezonde voeding

In het Martini Ziekenhuis is geen plaats meer voor ongezond eten. Het ziekenhuis is sinds juni “volledig over op gezonde voeding”. Dat houdt in: nog meer groente en fruit en minder suiker en zout. Ook vind je in het aanbod meer plantaardig eten en werkt het ziekenhuis vaker samen met regionale leveranciers.


Leestijd: 1 minuut

Met het nieuwe voedingsconcept loopt het ziekenhuis voor op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord, waarin staat dat 50 procent van alle ziekenhuizen in 2025 een volledig gezond voedingsaanbod moet hebben. In 2030 geldt dit voor alle ziekenhuizen.

Voor patiënten die zijn opgenomen op een verpleegafdeling, heeft het ziekenhuis een keuzemenu met zes eetmomenten per dag ontwikkeld. De nieuwe gerechten bevatten extra veel eiwitten en energie, om herstel te bevorderen.

Bezoekers en medewerkers

Ook voor bezoek en medewerkers is het Martini Ziekenhuis overgegaan op een volledig gezond voedingsaanbod. Bij alle horecavoorzieningen en bijeenkomsten wordt gezond eten en drinken geserveerd. Bezoekers die op de verpleegafdeling willen mee-eten met hun naaste, kunnen een lunch en warme maaltijd ophalen in het restaurant. Volgend jaar start het ziekenhuis een pilot om mee-eten met de menucyclus van de patiënt mogelijk te maken.