Innovatie

Massale reanimatietraining in UMCG

Het UMCG organiseert op zaterdag 23 november onder de noemer ‘Help ook levens redden!’ een massale reanimatietraining. Achthonderd mensen leren hier in drie uur tijd wat ze moeten doen als iemand een hartstilstand krijgt.


Leestijd: 1 minuut

Na afloop krijgen alle deelnemers een certificaat en kunnen zij zich registreren bij het landelijke oproepsysteem HartslagNu.nl.

Elke week krijgen zo’n 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Hoe sneller iemand gereanimeerd wordt, des te groter is de kans is dat de slachtoffers het overleven én verder kunnen leven met minimale schade. Reanimeren binnen zes minuten is daarbij cruciaal. Voor professionele hulpverleners is het vaak niet mogelijk om zo snel bij een slachtoffer te zijn. Burgers die weten hoe ze moeten reanimeren, kunnen in die kritieke minuten beginnen met de eerste hulp.

​Gratis training

​In een korte en praktische training, gegeven door ervaren reanimatie-docenten, krijgen deelnemers les in reanimatie. Er zijn zo’n 40 tot 50 instructeurs en 200 reanimatiepoppen aanwezig. Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich aanmelden voor deze training. Zowel in de ochtend als in de middag is er een training.

Inschrijven voor de training kan hier.