Innovatie

Minister Bruno Bruins maakt winnaar Langmanprijs bekend tijdens Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland in Groningen

Minister Bruno Bruins maakt donderdagavond in Martiniplaza in Groningen de winnaar bekend van de Langman-prijs, een onderscheiding voor een persoon of instantie die grenzeloos denkt.


Leestijd: 2 minuten

Minister Bruno Bruins maakt winnaar Langmanprijs bekend tijdens Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland in Groningen
Minister Bruno Bruins maakt winnaar Langmanprijs bekend tijdens Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland in Groningen

Donderdag 9 januari 2020 komt bestuurlijk en ondernemend Noord-Nederland bijeen tijdens de Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland. Op deze avond is minister voor Medische Zorg en Sport, Bruno Bruins één van de sprekers. Initiatiefnemer Stichting Noord-Nederland& reikt de Langmanprijs uit. Deze prijs wordt toegekend aan een persoon of instantie die “grenzeloos denkt, handelt, bestuurt, en onderneemt, en daarmee impulsen geeft aan de Noordelijke opinievorming en/of economische ontwikkeling”

De uitreiking van de prijs is onderdeel van een programma dat als thema “Een gezonde basis” heeft. Met als aandachtsgebieden ‘voeding, brein en bewegen’ wordt er met gasten gesproken over hoe je als ondernemer/ bestuurder zelf cruciaal bent in het realiseren van al je ondernemende voornemens.

De gasten zijn:

  • Irma van Steijn en Jeroen Stek, weten alles over het brein. Dagelijks worden ze geconfronteerd met (on)gezonde werk- en privérelaties als ze aan het werk zijn als provocatief- en systeemtherapeut (Jeroen) en GZ- en A&O psycholoog en seksuoloog (Irma). Jeroen treedt daarnaast op met zijn eigen theaterproductie, Irma schrijft als columnist voor DvhN en LC. Samen presenteerden ze het RTL-programma ‘Seven Year Switch’.
  • Faya Lourens, speelde onder andere in ‘Goede tijden slechte tijden’, deed mee aan Expeditie Robinson, is DJ, producent en lingeriemodel. Naast dit alles brengt Faya haar eigen mode- en fitnessproducten op de markt. De laatste jaren schreef ze onder andere drie ‘Killerbody’ boeken en dit jaar ‘Cellulite guide’.
  • Thomas Koenis, winnaar van de NBB-beker en het landskampioenschap basketbal. Thomas weet alles van bewegen en dan met name in relatie tot basketbal. Hij is één van de sterspelers van Donar. In zijn sport gaat het om snelheid, maximale tempowisselingen en veranderen van richting. Dat kun je alleen doen als je scherp bent, focus hebt. Je team is onontbeerlijk om te presteren. Samen je grenzen verleggen om optimaal te scoren. Dat is voor Thomas essentieel én voor ondernemend Noord-Nederland ook.
Minister Bruins
Minister Bruins