Innovatie

‘Netcongestie’ voor bedrijven over het overvolle stroomnet

Groningen Werkt Slim organiseert in samenwerking met de gemeente Groningen op donderdag 19 mei in de Mediacentrale de bijeenkomst ‘Netcongestie in Groningen’. Bedrijven worden daar bijgepraat over wat een ‘vol stroomnetwerk’ betekent voor hun bedrijf, en wat mogelijke oplossingen zijn. Aanmelden voor de bijeenkomst is nog mogelijk.


Leestijd: 1 minuut

Groningse energiecoöperaties schrijven brandbrief aan Provinciale Staten
Groningse energiecoöperaties schrijven brandbrief aan Provinciale Staten

Het stroomnet krijgt steeds vaker te maken met capaciteitsproblemen. De situatie kan gevolgen hebben voor uw bedrijfsvoering, bedrijfskosten, de energietransitie en zelfs voor de bedrijfscontinuïteit. De bijeenkomst is georganiseerd om bedrijven te informeren over deze situatie. 

De middag is gericht op ondernemers waaronder verhuurders van bedrijfspanden in gemeente en provincie Groningen waarvan het verbruik valt onder de categorie midden- en grootverbruikers. Hans Nijland, ondernemer en oud-directeur FC Groningen, vertelt over anticiperen en participeren in duurzaam ondernemen, Enexis praat ondernemers bij en bedrijven krijgen ook oplossingen aangereikt. 

Tijdens de bijeenkomst worden ook de kaders en de toekomstschets van het stroomnet in Groningen gedeeld. Ook gaan bestuurders, (net)leveranciers en ondernemers met elkaar in gesprek over uitdagingen en verantwoordelijkheden presenteren leveranciers concrete oplossingen.  

Meer informatie en de mogelijkheid om u aan te melden vindt u op https://groningenwerktslim.com/