Innovatie

New Energy Coalition krijgt Europese erkenning

De ‘New Energy Coalition‘ in Groningen heeft een Europese accreditatie gekregen, die haar 'positie op Europees niveau bevestigt'.


Leestijd: 1 minuut

Opinie:  “Het belang van de energietransitie voor Groningen moet niet onderschat worden”
Opinie: “Het belang van de energietransitie voor Groningen moet niet onderschat worden”

Onlangs is New Energy Coalition – gevestigd in de Energy Academy Europe aan de Nijenborgh in Groningen – door het European Secretariat for Cluster Analysis (ESCA) geaccrediteerd als Europese clusterorganisatie. Het EU-kwaliteitskeurmerk is onder meer van belang bij deelname aan Europese projecten. De eerste stap (brons) is nu gezet.

"Dit bevestigt de rol en positie van New Energy Coalition in het energie-ecosysteem op regionaal en Europees niveau",  meent algemeen directeur Marieke Abbink. "Natuurlijk gaan we voor goud, maar die route begint bij deze eerste stap. In Nederland zijn er slechts drie organisaties in ons speelveld met deze kwalificatie. Dit opent nog meer Europese deuren voor ons."

Het label voor Europese clusterorganisaties draagt onder meer bij aan de profilering bij deelname in Europees gesubsidieerde projecten. Met het behalen van het bronzen label is een eerste belangrijke stap gezet om de clusteractiviteiten die New Energy Coalition uitvoert op het gebied van onder meer innovatieontwikkeling en R&D, verder te optimaliseren, zo meldt de organisatie.

Over ESCA
Het European Secretariat for Cluster Analysis (ESCA) is een EU-instantie die cluster-organisaties beoordeelt op diverse criteria. Aan de hand daarvan kan de organisatie een label toegewezen krijgen (getrapt van brons, naar zilver naar goud). Dit label zegt iets over het type en de kwaliteit van de organisatie.

Zie ook: https://ec.europa.eu/growth/industry/policy/cluster/excellence_en

Over New Energy Coalition
New Energy Coalition is een kennis- en netwerkorganisatie die de wereld duurzamer wil maken door de energietransitie te helpen versnellen. De organisatie is een brede en voortdurend groeiende coalitie van kennisinstellingen, overheden en ngo’s, bedrijfsleven en industrie. Als katalysator stimuleert New Energy Coalition innovatie en educatie door kennis, beleid en ondernemerschap bij elkaar te brengen.

(Foto boven: de Energy Academy Europe).