Innovatie

Nieuw digitaal talent: studenten RUG en Hanzehogeschool in de prijzen

Groningen is al bijna traditiegetrouw leverancier van opmerkelijk digitaal talent. Dat wil zeggen: er zijn bijna elk jaar nieuwe studenten aan de RUG of Hanzehogeschool die ofwel een veelbelovend IT-bedrijf starten, ofwel een bijzondere app- of ander digitaal product bedenken. Of allebei. Onlangs kregen opnieuw twee Groningse studenten een bijzondere prijs, uit handen van staatssecretaris Mona Keijzer, zo meldt de nieuwsbrief van de organisatie Northern Knowledge.


Leestijd: 1 minuut

Nieuw digitaal talent: studenten RUG en Hanzehogeschool in de prijzen
Nieuw digitaal talent: studenten RUG en Hanzehogeschool in de prijzen

Studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool kregen een “Talent Award”  tijdens de onlangs vanuit Groningen georganiseerde landelijke Conferentie Nederland Digitaal. De prijs werd aan het tweetal uitgereikt door Mona Keijzer, Staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat.

Digitaal gemaakte kunst

Leonardo Arriagada, PhD Master of Arts aan de Rijksuniversiteit Groningen, won de award voor Beste Ontdekking met zijn onderzoek over hoe mensen digitaal gemaakte kunst waarderen ten opzichte van kunst gemaakt door mensenhanden. Leonardo ging er tevens met de publieksprijs vandoor.

Slimme apparaten

Joris Mellens, student Network & Security Engineering aan de Hanzehogeschool, won de award voor Beste Oplossing met de ontwikkeling van een beschermende laag voor slimme apparaten waarmee alleen de gebruiker toegang heeft tot deze apparaten. Volgens de jury biedt Mellens hiermee een oplossing voor het beveiligingsvraagstuk van slimme apparaten, dat met het thuiswerken alleen nog maar relevanter is geworden.

Meer informatie: Northern Knowledge