Innovatie

Nieuwe app stelt medewerkers met ambitie bij Hanzehogeschool Groningen in gelegenheid zich meer te profileren

Wie in een grote organisatie werkt en graag vooruitgang wil boeken in zijn carrière, kan zichzelf profileren met behulp van een door een startup gemaakte app. ‘Profileermij’, zo luidt de naam van deze app. De Hanzehogeschool Groningen heeft een contract ondertekend om gebruik te maken van deze app, zo meldt de website van het centrum voor Entrepreneurship Value 050.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe app stelt medewerkers met ambitie bij Hanzehogeschool Groningen in gelegenheid zich meer te profileren
Nieuwe app stelt medewerkers met ambitie bij Hanzehogeschool Groningen in gelegenheid zich meer te profileren

Startup Profileermij stimuleert het nemen van regie over de eigen carrière, voor en door medewerkers. Voor werkgevers biedt Profileermij gerichte oplossingen. Zij kunnen ondersteunen om betere resultaten te behalen en invulling te geven aan de belangrijke HR-thema's van deze tijd. De ontwikkelde Carrièreapplicatie wordt al door meerdere roc's ingezet. Onlangs is ook een contract getekend met de Hanzehogeschool voor inzet van de applicatie.

Onlangs werd het contract voor de inzet van de Carrièreapplicatie van Profileermij getekend door Hanzehogeschool Groningen. Na het doorlopen van de training “Carrièrebegeleiding, voor ondernemend carrièregedrag”, samen met verschillende ROC’s is het definitieve besluit genomen om, net als de collega’s van het ROC, gebruik te gaan maken van de online Carrièreapplicatie van Profileermij.

Met Profileermij biedt Hanzehogeschool haar medewerkers de gelegenheid om met behulp van een innovatieve oplossing de regie te nemen over hun carrière. De organisatie is sterk in beweging en er zijn volop kansen voor interne en externe mobiliteit. Echter, tot op heden is er nog geen faciliteit die medewerkers hierin interactief kan ondersteunen. Met Profileermij kan iedere medewerker een Carrièreprofiel aanmaken, waarmee men beter zichtbaar wordt in de organisatie. Op basis van dit profiel wordt de medewerker gematcht met interne of externe vacature en kan men, indien gewenst, hier direct op solliciteren. In deze matching staan naast kennis en ervaring ook skills, persoonlijkheid en carrièreambities centraal.

Medewerkers, leidinggevenden, loopbaanadviseurs en de afdeling HR krijgen hiermee de mogelijkheid om samen een beleid vorm te geven dat aansluit op zowel de ambitie van de medewerker,
als de organisatiedoelstellingen.

“Doordat het hoger onderwijs steeds meer gebruik maakt van deze innovatieve oplossingen ontstaat ook de mogelijkheid om vraag en aanbod bij de verschillende organisaties te matchen. Dit vergroot de mobiliteitsperspectieven en versnelt het proces om vacatures objectief in te vullen. Carrièregeluk en organisatiesucces komen steeds dichterbij elkaar. En dat is waar we het voor doen”, aldus Martijn Frölich.