Innovatie

Nieuwe editie carrière evenement Meet Your Future op 6 oktober in teken life sciences & zorg

Op 6 oktober vindt er weer een nieuwe editie van Meet Your Future plaats. Voor deze editie hebben LIFE Cooperative, gemeente Groningen en Stichting OTP de handen ineengeslagen voor Meet Your Future in het thema Life Sciences & Zorg. Meet Your Future is een succesvol recept voor de verbinding van bedrijfsleven en talent (van mbo tot hbo/wo) via een digitaal platform.


Leestijd: 3 minuten

Nieuwe editie carrière evenement Meet Your Future op 6 oktober in teken life sciences & zorg
Nieuwe editie carrière evenement Meet Your Future op 6 oktober in teken life sciences & zorg

Komende editie zal volledig in het teken staan van life sciences & zorg, waarbij onder andere bedrijven vanuit de LIFE Cooperative zullen aanhaken en diverse (zorg)instellingen. Dus save the date en houd meetyourfuture.online in de gaten. Aanmelden is binnenkort mogelijk.

Vraag naar talent
Naast en met de aanwezige kennis binnen de kennisinstellingen is het noordelijke bedrijfsleven afgelopen jaren sterk gegroeid. Die groei vertaalt zich naar een groei in de vraag naar talent. Zo zijn de bedrijven binnen de LIFE Cooperative altijd op zoek naar talent, en bieden zij vanuit het cluster werkzoekenden de mogelijkheid om een levenslange carrière te ontwikkelen: van bijvoorbeeld beginnend onderzoek analist tot CEO van een van de grotere bedrijven. Ook in de zorg is de vraag naar talent groot en zijn er voldoende mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Amber van der Schaaf (Communicatie & Events) van de LIFE Cooperative vult aan: “Het is een mooie ontwikkeling dat de gemeente, Stichting OTP en de LIFE Cooperative samen werken voor dit toekomstige online carrière evenement. Alle drie de partijen zien dat de vraag naar talent in deze sectoren groeit en dat ook bij studenten er veel interesse is in deze vakgebieden. We hopen met dit evenement dan ook de partijen bij elkaar te brengen, te verbinden en te laten zien dat Noord-Nederland echt de “place to be” is.”

Unieke combinatie
Het evenement Meet Your Future heeft zich inmiddels bewezen als een online alternatief voor de fysieke beurzen en Meet & Greets. De formule van Meet Your Future wordt daarom ook zo doorgezet. “Voor Meet Your Future in Life Sciences & Zorg gaan we echter nog een waardevolle combinatie maken voor zowel bedrijven als studenten. Bedrijven kunnen niet alleen deelnemen aan het online evenement, maar kunnen daarna, in samenwerking met Stichting OTP, een bedrijfsbezoek inplannen met een groep studenten en werkzoekenden. We kijken mede daarom erg uit naar dit evenement”, aldus Ingrid Veldscholten, Manager OTP. 

Over Meet Your Future in Life Sciences & Zorg
Het geplande digitale carrière evenement biedt dezelfde kansen als een fysiek evenement: workshops, 1-op-1 meetings, rondje langs de digitale stands, CV’s achterlaten en interessante netwerkgesprekken. Het digitale platform biedt volop mogelijkheden, voor talent en bedrijven om met elkaar in contact te komen. Het evenement is toegankelijk voor talent op MBO, HBO en WO niveau en voor de professionals binnen én buiten de regio. Het duurzaam blijven verbinden en aantrekken van talent en bedrijfsleven in Noord-Nederland is een initiatief en samenwerking van gemeente Groningen, Make it in the North, Campus Groningen. Inmiddels zijn ook Stichting OTP en Energy Academy (part of New Energy Coalition) aangehaakt. Meet Your Future in Life Sciences & Zorg is het 5e online carrière evenement dat door deze partijen is opgezet. 

Meer info: LIFE Cooperative, gemeente Groningen en Stichting OTP.

Over LIFE Cooperative
LIFE Cooperative is in 2015 van start gegaan met heldere ambities: life sciences en medische technologie in het noorden duurzamer maken, de impact op de omgeving versterken en de keten in de jaren daarna met twintig tot dertig procent laten groeien. De LIFE Cooperative groeit door en bestaat inmiddels uit meer dan 40 bedrijven en startups in Noord-Nederland, die ruim 4.000 FTE vertegenwoordigen en een gezamenlijke omzet genereren van 400 miljoen.

Over Stichting OTP
Bij Stichting OTP zorgen we voor een betere verbinding tussen onderwijs en bedrijven in de arbeidsmarktregio Groningen. Dit doen we door nauw samen te werken met onderwijsinstellingen, bedrijven en de overheid.

In 2008 is het Ondernemerstrefpunt (OTP) opgericht als project vanuit Economische Zaken van de gemeente Groningen. Sinds 2011 zijn we de zelfstandige stichting OTP. Jaarlijks verbindt OTP ongeveer 620 bedrijven, 20 scholen en 2299 jongeren. www.otp.nl