Innovatie

Nieuwe editie opleiding ‘Data Science’ IT Academy

De IT Academy Noord Nederland start dinsdag 12 september de vijftiende editie van de opleiding ‘Data Science’. De vakken uit deze opleiding worden verzorgd door docenten van de Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen, en aangevuld en versterkt door experts van andere kennisinstellingen en bedrijven.


Leestijd: 1 minuut

Vandaag de dag is de waarde van data revolutionair in de moderne digitale economie. De statistische methoden en het ontdekken van patronen in grote datasets hebben een grote rol in het ontdekken van verborgen informatie en onbekende relaties tussen data.

Op basis van deze nieuwe informatie kunnen bedrijven en organisaties met behulp van Data Science innoveren. Denk hierbij aan het ontwikkelen van nieuwe producten/diensten, managementinformatie en het verhogen van dienstverlening voor de klant. Om aan de vraag naar specialistische kennis te voldoen heeft de IT Academy de opleding Data Sciende in het leven geroepen.

De opleiding Data Science bestaat uit 9 modules. Door middel van hoor-, werk- en gastcolleges wordt het vakgebied eigen gemaakt en wordt al het nodige over de verschillende facetten van Data Science bijgebracht.

Het volledige programma bestaat uit een kick-off en negen modules. Iedere module bestaat uit drie collegedagen. Tijdens deze collegedagen wordt de theorie afgewisseld met praktijkopdrachten. De modules worden verzorgd door docenten van de Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen. Bron, illustratie en meer informatie: IT Academy Noord Nederland.