Innovatie

Nieuwe HBO ICT deeltijd module bij IT Academy Noord-Nederland start 5 september

Bij de IT Academy Noord-Nederland start maandag 5 september een nieuwe HBO ICT module IT Netwerken & Security. De module leert je hoe computersystemen van organisaties zijn opgebouwd en hoe deze veilig met elkaar communiceren.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe HBO ICT deeltijd module bij IT Academy Noord-Nederland start 5 september
Nieuwe HBO ICT deeltijd module bij IT Academy Noord-Nederland start 5 september

De nieuwe module IT Netwerken & Security leert je hoe computersystemen van organisaties zijn opgebouwd en hoe deze veilig met elkaar communiceren. Ook leer je over netwerkprotocollen, standaarden en het opzetten van een IT infrastructuur. De HBO ICT deeltijd module bereid je voor op een functie waarbij je systemen kunt analyseren op beveiligingsrisico’s en informatiebeveiliging kunt borgen binnen een organisatie.

Tegenwoordig werken veel organisaties met DevOps teams, deze module speelt in op de ontwikkelingen in het IT operations (OPS) vakgebied. Ondanks de vele ontwikkelingen blijft de rol van beheer/operations belangrijk voor organisaties. Vandaag de dag staan de meeste servers in data centers of wordt er gebruik gemaakt van cloud diensten. Performance, stabiliteit, beheer, applicatiemanagement en beveiliging zijn cruciaal voor het succes van deze organisaties. De beheerder of de Operations (Ops) engineer is hiervoor verantwoordelijk en bewaakt de stabiliteit van het netwerk en de applicatie wanneer het is gereleased.

De module is zeer geschikt voor studenten/cursisten die kennis willen ontwikkelen of verbreden op het gebied van IT netwerken & Security. Door het volgen van de module leg je de basis voor een loopbaan op het gebied van IT operations, netwerken en/of security. De module bestaat uit 20 bijeenkomsten. De colleges worden iedere maandag, van 13.30 – 21.30 uur, klassikaal verzorgd en bestaan uit een theorie- en praktijkgedeelte.

De module IT Netwerken & Security start op 5 september 2022. De inschrijving is al geopend. Voor vragen kan contact worden opgenomen met Mark Veldkamp, Productmanager, via mark.veldkamp@itacademy.nl of 06 575 36 795. Tevens is meer informatie te vinden op de opleidingspagina van de IT Academy.