Innovatie

Nieuwe leergang Informatiebeveiliging bij IT Academy Noord-Nederland in Groningen

Dinsdag 14 maart start een nieuwe editie van de leergang Informatiebeveiliging bij IT Academy Noord-Nederland. Deze driedaagse leergang is een uitstekende basis om kennis op te doen van het vakgebied informatiebeveiliging en om met deze kennis de informatiebeveiliging binnen een organisatie naar een hoger niveau te brengen. Het traject is ontwikkeld voor iedere professional in de keten die te maken heeft met securitymanagement/ informatiebeveiliging.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe leergang Informatiebeveiliging bij IT Academy Noord-Nederland in Groningen
Nieuwe leergang Informatiebeveiliging bij IT Academy Noord-Nederland in Groningen

Kennis verbreden of een eerste stap richting een loopbaan als security officer

Informatiebeveiliging gaat om het beschermen van informatie tegen niet toegestane inzage, manipulatie of verwijdering van informatie. Sinds de opkomst van het internet en de vele devices die hiermee verbonden zijn, is het vakgebied sterk in ontwikkeling. Er gaat geen dag voorbij zonder beveiligingsincident. Het beschermen van informatie, zowel voor organisaties als individuen, is van groot belang om ongeautoriseerde toegang en misbruik te voorkomen.

Gedurende de drie dagen wordt veel aandacht besteed aan het toepassen van beschikbare technieken en tools. Docent Haio de Vries, MSc RE, en eigenaar van Waker Cyber Security: “Tijdens de leergang gaan we o.a. in op de recent aangepaste iso27001. Ook worden recente hacks (hoe kon dat nou gebeuren?) besproken en hebben we aandacht voor security monitoring”.

Het traject vindt plaats op de Zernike Campus in Groningen. De leergang kan gevolgd worden om kennis te verbreden of om een eerste stap te zetten richting een loopbaan als security officer/ manager.

Nieuwsgierig geworden naar het programma? Neem gerust een kijkje op de opleidingspagina.