Innovatie

Nieuwe look: dienstkleding in UMCG-blauw

Vanaf vandaag dragen de medewerkers van het UMCG nieuwe dienstkleding. Na meer dan 12 jaar was het tijd voor een update. Kledingleverancier Van Moer maakte van 11 voetbalvelden aan stof zo’n 33 duizend nieuwe kledingstukken.


Leestijd: 1 minuut

Foto: UMCG
Foto: UMCG

Niet alleen is na gemiddeld 120 wasbeurten de kleding afgedragen, de oude dienstkleding voldeed niet meer aan de veranderende werkomstandigheden van verpleegkundigen en artsen. De nieuwe kleding is ontworpen met extra functies om beter te voldoen aan de huidige behoeften van de medewerkers.

De nieuwe kleding is ontwikkeld met hulp van een testpanel van 230 UMCG’ers. De stukken zijn ventilerend, verstelbaar en deels gemaakt van tricot. Het textiel draagt het Made in Green label: een keurmerk dat zowel betere arbeidsomstandigheden als een gezondere planeet ondersteunt.

Foto: UMCG

De opvallendste verandering: de pantalons zijn nu UMCG-blauw in plaats van wit. Het UMCG is daarmee het eerste universitair medisch centrum in Nederland dat kiest voor een blauwe pantalon.

De 30 duizend kledingstukken die nog bruikbaar zijn, gaan na een laatste wasbeurt naar verschillende zorginstellingen in Suriname. Versleten kleding wordt gerecycled, tot bijvoorbeeld grondstof voor de auto-industrie.