Innovatie

Nieuwe naam voor Groningse cateraar: De Smaak

Cateraar De Smaak van het Noorden gaat verder onder een nieuwe naam: De Smaak. De nieuwe naam werd eerder deze week bekend gemaakt tijdens een lanceringsfeest in het Grand Theatre in Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe naam voor Groningse cateraar: De Smaak
Nieuwe naam voor Groningse cateraar: De Smaak

De lancering van de nieuwe bedrijfsnaam stond eigenlijk in 2020 al op de planning, maar de pandemie gooide roet in het eten. “Alles was er al: de naam, het logo, de nieuwe kleuren. Plotseling moesten alle plannen terug de kast in geschoven worden”, aldus Gijs Raat, eigenaar van De Smaak. Het werden zware maanden voor de cateraar, waar flink op de bedrijfsreserves werd geteerd. Er ging een streep door grootschalige evenementen, maar in plaats daarvan werden er kerstpakketten ingepakt en kooklessen verzorgd voor koks in opleiding van het Noorderpoort.

Inmiddels ziet de toekomst er rooskleurig uit en wil de cateraar ook buiten het Noorden de vleugels de verder uitslaan. De hoogste tijd dus, voor een nieuwe naam, aldus Raad. “De Smaak van het Noorden heeft voornamelijk op mond-op-mond-reclame gedraaid. Een fantastisch compliment, maar buiten het Noorden hoorden ze het niet”, stelt Raat. “De Smaak is stijlvoller, eigenwijzer en meer uitgesproken dan haar voorganger.