Innovatie

Perron ZZP: hulp voor zzp’ers in problemen

ZZP’ers in de gemeente Groningen die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen, kunnen sinds deze week terecht bij Perron ZZP Perron ZZP biedt hulp en ondersteuning. Perron ZZP is een initiatief van De Moedige Dialoog en bureau Onderneem ‘t, met steun van de gemeente.


Leestijd: 1 minuut

Perron ZZP: hulp voor zzp’ers in problemen
Perron ZZP: hulp voor zzp’ers in problemen

Volgens Perron ZZP heeft een jaar coronacrisis zijn sporen nagelaten onder ZZP’ers. “Inmiddels kampt 40 procent met grote financiële problemen”, aldus het Groningse initiatief om de zelfstandigen te helpen. “Het wegvallen van de omzet en het doorlopen van de privé- en zakelijke kosten worden onvoldoende, maar vaak helemaal niet, gecompenseerd.”

Goede spoor

Perron ZZP gaat zelfstandigen helpen om zo snel mogelijk weer in een eigen inkomen te voorzien. “Dat kan door het bedrijf om te buigen, te stoppen, de schulden op te lossen of een baan te zoeken. De hulp is altijd maatwerk en afgestemd op de situatie van de ondernemer. Soms zijn enkele gesprekken al voldoende om weer perspectief te zien, soms zijn er meer stappen nodig om iemand weer op het goede spoor te krijgen”, aldus Perron ZZP.

Gemeenten hebben sinds begin dit jaar de verplichting om ondernemers te helpen. Daarvoor heeft het gemeentebestuur ondersteunende maatregelen genomen. De hulp aan zzp’ers is inmiddels opgestart. Via Perron ZZP vinden zzp’ers direct toegang tot die hulp. Bij Perron ZZP zijn vele partijen betrokken, zoals de Groninger Kredietbank, de afdeling Zelfstandigen van de gemeente, belastingadviseurs en loopbaanspecialisten. De coördinatie van Perron ZZP wordt uitgevoerd door bureau Onderneem ’t en de Moedige Dialoog.