De GDBC Thesis Award werd voor de derde keer uitgereikt in Martiniplaza. De finalisten waren Fabia Höhne Tarragona, Rutger Bijl en Hilda Lockhorn. De drie beloonde scripties gingen dan ook over actuele digitale ontwikkelingen in totaal verschillende vakgebieden. Hun scripties waren gewijd aan respectievelijk artificial intelligence, blockchain-technologie en de juridische gevolgen van het feit dat mensen tegenwoordig spullen vaker huren of gebruiken, in plaats van ze daadwerkelijk aan te schaffen.
De veelzijdigheid van deze onderwerpen gaf indirect ook de betekenis aan van het GDBC: studenten uit uiteenlopende vakgebieden informeren over voor hun vakgebied relevante actuele digitale ontwikkelingen. Dankzij het GDBC hoopt de RUG beter te kunnen voldoen aan de vraag op de arbeidsmarkt naar studenten die niet alleen thuis zijn in hun eigen vakgebied, maar ook in voor hun vakgebied relevante nieuwste digitale ontwikkelingen.
In de pauze was er een presentatie van Gert Jan Mellema, directeur van het Groningse bedrijf Nexler, die liet zien welke ongekende mogelijkheden er inmiddels al zijn ook voor kleinere bedrijven om veel repeterende werkzaamheden te automatiseren en daarvoor kleine ‘bots’ te ontwikkelen.