Innovatie

Provincie Groningen investeert 1 miljoen euro in levenslang ontwikkelen

De provincie Groningen stelt een bedrag van 1 miljoen euro beschikbaar voor organisaties die een verbinding aangaan om nieuwe oplossingen te bedenken om mensen aan het werk te krijgen, te houden en zich een leven lang te ontwikkelen. Dit 'Verbindingsfonds' komt tot stand met middelen van het Nationaal Programma Groningen.


Leestijd: 1 minuut

GroenLinks wil provinciaal transitiefonds voor boeren in Groningen
GroenLinks wil provinciaal transitiefonds voor boeren in Groningen

Gedeputeerde Tjeerd Van Dekken: "We willen gebruik maken van de denkkracht en deskundigheid van andere organisaties – op de arbeidsmarkt of daarbuiten – zodat we alle mogelijkheden benutten. Het Verbindingsfonds stimuleert samenwerking en vernieuwing, waardoor zoveel mogelijk mensen mee kunnen blijven doen op de arbeidsmarkt.”

Elke organisatie kan in aanmerking komen voor een subsidie, onder voorwaarde dat er moet worden samengewerkt met een organisatie op een ander werkterrein. Dat kan bijvoorbeeld ook een sportorganisatie zijn die ideeën heeft over hoe zij samen met bedrijven jongeren aan het werk kunnen helpen.

De organisaties kunnen dan een vernieuwend plan indienen, waarvoor ze een subsidie kunnen krijgen van maximaal €100.000 euro. Ze moeten zelf de helft van de kosten dragen, en er moeten minimaal 25 mensen van profiteren door middel van scholing of versterking van hun positie op de arbeidsmarkt. 

Het Verbindingsfonds wordt op 3 januari 2022 officieel opengesteld en duurt tot en met 3 februari 2022. Daarna volgt een tweede ronde van 15 april 2022 tot en met 15 mei 2022. Per periode komen de 5 beste plannen in aanmerking voor een subsidie. Aanvragen kan op de website van de provincie Groningen.