Innovatie

Rijksuniversiteit Groningen zet masterclasses over aardbevingen online

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft zes masterclasses online geplaatst over de aardbevingen in Groningen. Daarin leggen experts de achtergronden achter de bevingen uit. De masterclasses zijn toegankelijk voor iedereen.


Leestijd: 1 minuut

Ontslagen RUG-docent Susanne Täuber in hoger beroep
Ontslagen RUG-docent Susanne Täuber in hoger beroep

De masterclasses, getiteld 'Aardbevingen en gaswinning in Groningen: een sociaal-maatschappelijk perspectief' zijn volgens de universiteit interessant voor iedereen die zich met de gevolgen van de aardbevingen bezighoudt, of dit nu op professioneel vlak of als betrokkene is. 

Door de masterclasses openbaar te maken hoopt de RUG dat de kennis over de aardbevingsproblematiek niet verloren gaat, nu dit al zo lang speelt. De experts in de zes filmpjes leggen uit wat er op hun vakgebied gebeurt. 

Zo bespreekt een professor de oorsprong en geologische samenstelling van het gasveld in Groningen, en zet een andere hoogleraar de juridische kant van de mijnbouwschadeproblematiek uiteen. Een andere professor bespreekt de vraag of de energietransitie in Groningen een probleem of een kans is. 

De masterclasses zijn gemaakt door Sustainable Society van de RUG in samenwerking met Kennisplatform Leefbaar en Kansrijk Groningen.