Innovatie

RUG-hoogleraar Scherpen finalist Prins Friso Ingenieursprijs

Hoogleraar Jacquelien Scherpen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is een van de drie finalisten voor de Prins Friso Ingenieursprijs 2023. Scherpen doet onderzoek naar slimme energiesystemen en het versimpelen van technische systemen.


Leestijd: 1 minuut

RUG-hoogleraar Scherpen finalist Prins Friso Ingenieursprijs
RUG-hoogleraar Scherpen finalist Prins Friso Ingenieursprijs

Scherpen is hoogleraar in de Systeem- en Regeltechniek bij het Engineering and Technology Institute Groningen (ENTEG), directeur van het Groningen Engineering Center en captain of science van het topteam Holland High Tech. Ze vindt het onder andere fantastisch om met jonge mensen te werken. “Om die te zien bloeien en de creativiteit daarvan te kunnen stimuleren, en tegelijkertijd daarmee aan de grote maatschappelijke vraagstukken te kunnen werken”, aldus Scherpen.

De Prins Friso Ingenieursprijs wordt jaarlijks uitgereikt om excellente ingenieurs en hun werk zichtbaar maken. Het Koninklijke Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt de prijs dit jaar voor de negende keer uit. 

Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs. Voor die Publieksprijs kan iedereen van 14 februari tot en met 13 maart stemmen op een van de drie genomineerden. Dit jaar zijn alle drie genomineerden vrouw. Op 15 maart, de Dag van de Ingenieur, wordt de winnaar bekendgemaakt. Daar zijn prinses Beatrix en prinses Mabel ook bij aanwezig. Naast de juryprijs en de publieksprijs wordt er ook een prijs uitgereikt aan een studententeam.