Innovatie

RUG is derde duurzaamste universiteit ter wereld

De Rijksuniversiteit is dit jaar op de derde plaats geëindigd in de UI GreenMetric 2021. Dat houdt in dat de RUG de op twee na duurzaamste universiteit ter wereld is onder de meer dan negenhonderd deelnemende universiteiten.


Leestijd: 1 minuut

Ontslagen RUG-docent Susanne Täuber in hoger beroep
Ontslagen RUG-docent Susanne Täuber in hoger beroep

De UI GreenMetric World University Ranking is een onderzoek van Universitas Indonesia om aandacht te vragen voor duurzaamheid in het beleid van universiteiten wereldwijd. Op basis van numerieke data worden de universiteiten gerangschikt. Aan het onderzoek van 2021 deden 956 universiteiten mee in meer dan 80 landen. 

In 2019 stond de RUG op plek 8, en vorig jaar op een gedeelde 7e plaats. Op plaats 1 en 2 staan dit jaar respectievelijk de Universiteit van Wageningen en de University of Nottingham. 

Duurzaamheid bij de RUG

Duurzaamheid is een van de kernwaarden van de Rijksuniversiteit Groningen. Dit houdt in dat de RUG duurzame ontwikkeling in alle facetten van de universiteit wil integreren. Niet alleen in onderwijs en onderzoek, maar ook in de bedrijfsvoering van de universiteit. Duurzaamheid heeft dan ook een belangrijk plaats in het Strategisch Plan. Alle ambities en doelstellingen op het gebied van duurzaamheid voor de komende vijf jaar zijn terug te vinden in de Roadmap Duurzaamheid 2021-2026.