Innovatie

RUG-promovendus Isti Hidayati schreef beste proefschrift

RUG-promovendus Isti Hidayati heeft afgelopen jaar het beste proefschrift van de RUG geschreven, en ontvangt daarvoor de Wierenga-Rengerink Prijs. Hidayati won de prijs met haar proefschrift ‘Understanding mobility inequality: A socio-spatial approach to analyse transport and land use in Southeast Asian metropolitan cities’.


Leestijd: 1 minuut

RUG-promovendus Isti Hidayati schreef beste proefschrift
RUG-promovendus Isti Hidayati schreef beste proefschrift

Op donderdag 1 juli ontvangt de onderzoekster aan de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen de prijs van 7.500 euro ten behoeve van verdere academische ontwikkeling. De uitreiking vindt plaats tijdens de Zomerceremonie, de officiële afsluiting van het academisch jaar.

Wierenga-Rengerink Dissertatieprijs

De dissertatieprijs wordt sinds 2015 uitgereikt aan de promovendus die volgens de jury het jaar ervoor het beste proefschrift van de RUG heeft geschreven. Iedere faculteit nomineert maximaal één kandidaat uit de eigen dissertaties die met een cum laude zijn beoordeeld en uit deze selectie wordt door de jury, bestaande uit rector en voormalige rectores van de RUG, de uiteindelijke winnaar gekozen.

De familie Wierenga-Rengerink stelt het prijzengeld beschikbaar via het Ubbo Emmius Fonds. Eerder ging de prijs naar Namkje Koudenburg (2014), Hanna van Loo (2015), Nigel Hamilton en Jordi van Gestel (2016), Alain Dekker (2017), Michael Lerch (2018) en Arpi Karapetian (2019).