Innovatie

Ruim 3,6 miljoen euro beschikbaar voor cultuuronderwijs in Groningen

Er is de komende vier jaar ruim 3,6 miljoen euro beschikbaar voor cultuuronderwijs in Groningen. Daardoor kunnen duizenden basisschoolleerlingen lessen krijgen op het gebied van dans, erfgoed en theater. Ook worden leerkrachten getraind om cultuur en creativiteit in hun lessen te verbinden aan vakken als taal en rekenen.


Leestijd: 1 minuut

Ruim 3,6 miljoen euro beschikbaar voor cultuuronderwijs in Groningen
Ruim 3,6 miljoen euro beschikbaar voor cultuuronderwijs in Groningen

De helft van het bedrag wordt gefinancierd door de provincie en gemeente Groningen. Het Fonds voor Cultuurparticipatie verdubbelt het bedrag. Het geld is nu ook beschikbaar voor de kinderopvang en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. 

Projectleider Bas Hendrickx van de Stichting Kunst & Cultuur is blij met het geld.  laat weten zeer blij te zijn met de toezegging. “We kunnen nu verder met het programma CMK: Cultuureducatie met Kwaliteit. De afgelopen jaren zijn we erin geslaagd al 226 Groningse scholen aan de regeling te verbinden. Met dit budget kunnen we een nieuwe boost geven aan het programma dat zich inzet voor de creatieve ontwikkeling van alle leerlingen.”

Op 15 april, tijdens het volgeboekte online cultuurfestival Brandstof, wordt het programma Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024 toegelicht. Wethouder Paul de Rook, gedeputeerde Mirjam Wulfse en Hedwig Verhoeven, directeur van het Fonds voor Cultuurparticipatie, zullen de aanwezige leerkrachten dan stimuleren opnieuw deel te nemen aan het programma, zodat alle kinderen in Groningen profiteren van het beschikbare geldbedrag.