Innovatie

Ruim 850 beren ontslagen uit UMCG

Druk werden er oortjes gegipst, pootjes geprikt en snoetjes met pleisters beplakt. Het Berenziekenhuis in het UMCG, dat werd gerund door studenten, draaide de afgelopen dagen overuren. Ruim 850 ‘zieke’ berenknuffels zijn er beter gemaakt.


Leestijd: 1 minuut

Gedurende vier dagen konden kinderen in het berenziekenhuis hun knuffel beter maken. De studenten lieten kinderen zo spelenderwijs kennis maken met het ziekenhuis. Want dokters in witte jassen, enge spuiten of felle lampen kunnen beangstigend zijn voor kinderen.

Het Berenziekenhuis was van maandag tot en met donderdag te bezoeken in het UMCG. Het mini-ziekenhuis had wachtkamers, spreek- en behandelkamers. Geneeskunde- en tandheelkundestudenten speelden de rol van dokter en farmaciestudenten beheerden de Berenapotheek. Hier konden de kinderen medicijnen (snoeppilletjes en limonadedrankjes) voor hun knuffel ophalen met een recept dat ze van de dokter hadden gekregen. Alle kinderen hebben een diploma ontvangen. Zij zijn nu echte knuffeldokters.

Het Teddy Bear Hospital wordt al vele jaren georganiseerd in het UMCG door de International Federation of Medical Students Associations (IFMSA), waar IFMSA-Groningen deel van uitmaakt. Het project is ook in andere steden en landen een succes.​​