Innovatie

Scholen presenteren zich op online platform Scholenmarkt Groningen

Voor veel leerlingen is het één van de spannendste dagen uit hun leven: de dag dat ze een kijkje ogen nemen op hun mogelijk nieuwe school. Zo’n kennismakingsdag zit er momenteel vanwege corona niet in, maar webbedrijf Iwink heeft daarvoor samen met de scholen een alternatief ontwikkeld: scholenmarktgroningen.nl


Leestijd: 1 minuut

Scholen presenteren zich op online platform Scholenmarkt Groningen
Scholen presenteren zich op online platform Scholenmarkt Groningen

De scholen voor voortgezet onderwijs in Groningen en omgeving, kunnen vanwege de coronamaatregelen geen fysieke voorlichtingsbijeenkomsten organiseren.

‘Daarom hebben we de krachten gebundeld en scholenmarktgroningen.nl ontwikkeld, een plek waar toekomstige leerling en school elkaar digitaal kunnen treffen’, zo meldt iWink.

Kennismaken met alle scholen

Nu er geen fysieke bijeenkomsten georganiseerd kunnen worden, biedt scholenmarktgroningen.nl de mogelijkheid om online kennis te maken met de scholen in Groningen.

Leerlingen van groep acht (en hun ouders) vinden op de website alle benodigde informatie over de scholen. De scholenmarkt hoopt de scholen zo een podium te geven waar het uitgangspunt voor het kiezen van een school niet de locatie is (welke ligt dichtbij huis), maar juist de specifieke eigenschappen van de school zoals de onderwijsvormen, cultuur en sfeer.