Innovatie

Slimme brillen, artificial intelligence en andere snufjes in nieuw "tech""-programma van Forum Groningen

Slimme brillen, een gloednieuwe VR-game, augmented en virtual reality en nog veel meer actuele technologische ontwikkelingen komen aan bod bij een nieuw programma van Forum Groningen. Wie een blik wil werpen in de toekomst en iets meer wil weten over de nieuwste technologie, kan het programma thuis online volgen. “Techstage” is de naam van dit programma dat dinsdag 11 mei voor het eerst gepresenteerd wordt.


Leestijd: 1 minuut

Slimme brillen, artificial intelligence en andere snufjes in nieuw "tech""-programma van Forum Groningen
Slimme brillen, artificial intelligence en andere snufjes in nieuw "tech""-programma van Forum Groningen

Techstage is een nieuw programma met presentaties van mensen uit het veld over innovaties en ontwikkelingen in technologie. De eerste Techstage gaat over Extended Reality: technieken als augmented en virtual reality die een virtuele laag toevoegen aan de tastbare wereld.

Extended Reality

De tastbare wereld wordt steeds meer en vaker aangevuld met virtuele realiteit: als een laag eroverheen (Augmented Reality), een volledig nieuwe wereld (Virtual Reality) of een combinatie daarvan (Mixed Reality). Je ziet het al volop in de gamewereld maar bijvoorbeeld ook steeds vaker in de autoindustrie. De technologische mogelijkheden blijven groeien. Waar staan we nu, waar gaat het heen?

Techstage: Extended Reality laat je kennismaken met verschillende nieuwe en interessante VR/AR/MR-projecten en -toepassingen – serious én fun.

Zo is er een presentatie van Tim Nijland van VR Owl over slimme brillen waarmee je zelfs in coronatijden grenzeloos kunt doorwerken.

Je krijgt alles over de gloednieuwe VR-game Traffic Jams te zien, gepresenteerd door Yannis Bolman, CEO van de prijswinnende Little Chicken Game Studio uit Amsterdam.

Haye Glas, technisch geneeskundige van het UMCG,  vertelt hoe augmented reality kwaliteit en precisie toevoegt aan hun kaak- en aangezichtsoperaties.

En Bastiaan Hooimeijer van het Groningse Happy Ship laat zien hoe hij rechtstreeks in VR werkt om nieuwe games te ontwikkelen.

Rutger Middendorp(o.a. blogger voor Bright) is de host van de avond, hij neemt het publiek mee door de spectaculaire presentaties van de vier gasten.

Livestream

Vanwege de coronamaatregelen is de avond live online te volgen via Platform F (platform.forum.nl). Tickets voor de livestream zijn verkrijgbaar tot dinsdag 11 mei 12.00 uur. Voorafgaand aan de show ontvang je een mail met de inloggegevens van de livestream.

Techstage: Extended Reality

Dinsdag 11 mei, 20.00 – 22.00 uur via Platform F (het platform voor online programma’s van Forum Groningen). De avond is te volgen via een livestream.

Tickets voor de livestream kosten € 5,- en zijn verkrijgbaar via forum.nl