Innovatie

SP: haal streep door plannen De Nieuwe Poort achter het station

De fractie van de SP in Groningen vindt dat er een streep gehaald moet worden door de plannen van de Nieuwe Poort achter het station. Het voornemen is om aan de zuidzijde van het station een nieuwe Oosterpoort te bouwen, maar de SP vindt dat de gemeente de 225 miljoen euro die de poptempel moet kosten, wel beter kan besteden.


Leestijd: 1 minuut

Bovendien zijn de plannen te groots en overbodig, zegt SP-lijsttrekker Jimmy Dijk. De invulling lijkt teveel op die van het Forum en daarnaast zouden grote artiesten en acts, weliswaar in beperkte mate, op de Drafbaan terecht kunnen, aldus Dijk. Ook vreest de partij dat zowel de tickets als consumpties voor grote groepen Groningers onbetaalbaar zullen zijn.

De SP pleit voor het heroverwegen van de plannen. Zo kan veel geld bespaard worden en meer geïnvesteerd worden in kleine pop- en cultuurcentra en in het bestrijden van tweedeling en armoede.

De SP zal de komende weken in debatten met name D66 en de PvdA de vraag voorleggen waar zij ruimte zien om de plannen voor een nieuwe Oosterpoort te versoberen.