Innovatie

Sportclubs Groningen krijgen steun en hulp bij verduurzamen verenigingsgebouwen

Bestuurders van sportverenigingen hebben hun handen er meestal al vol aan om hun club draaiende te houden. Dan komt het wel heel goed uit dat zij steun kunnen krijgen bij de verduurzaming van hun club gebouw.  Daarvoor is een speciaal project opgericht.


Leestijd: 1 minuut

Groningse energiecoöperaties schrijven brandbrief aan Provinciale Staten
Groningse energiecoöperaties schrijven brandbrief aan Provinciale Staten

Met het project “De Energieke Club” slaan de provincie Groningen, Energy Valley Topclub, Rabobank, FC Groningen en Huis voor de Sport Groningen de handen ineen om Groningse sportclubs te ondersteunen bij het verminderen en verduurzamen van hun energieverbruik.

Het verlagen van de energierekening van (buiten)sportverenigingen en gebruik van duurzame energie is het doel. Hiermee kunnen verenigingen geld besparen en bijdragen aan de energietransitie.

Met het project kunnen we 300 buitensportverenigingen met een eigen accommodatie of accommodatie in eigen beheer ondersteunen. Inmiddels doen er al 75 clubs mee. Bij verenigingen die zich aanmelden voert SportStroom, de energiecoach van sportverenigingen, een energiescan uit, waarna een adviesrapport wordt afgegeven voor gedragsverandering, kleine maatregelen of investeringen om de accommodatie te verduurzamen.

Campagnemaand

In september zal er via diverse kanalen brede bekendheid worden gegeven aan het project “De Energieke Club”. Daarnaast organiseren we op 6 en 13 september informatiebijeenkomsten voor respectievelijk gemeenten en sportverenigingen.

Aanmelden voor de bijeenkomsten kan via www.hvdsg.nl.