Innovatie

Stad heeft eerste Maggie’s Center: steun en hulp bij kanker

In Groningen, op het terrein van het UMCG, wordt 2 april het eerste Maggie’s Center van Nederland geopend. Maggie’s steunt iedereen bij kanker en biedt kosteloos professionele, laagdrempelige en praktische ondersteuning in een huiselijke en helende omgeving.


Leestijd: 1 minuut

Maggie’s Centra bestaan sinds 1996 en werden opgericht in het Verenigd Koninkrijk waar 27 Maggie’s zitten. Ook in Hongkong, Tokio en Barcelona zit een Maggie’s Center.

Bezoekers kunnen op werkdagen zonder afspraak bij Maggie’s terecht voor een integraal aanbod van psychosociale hulp en ondersteuning door professionals op het gebied van kanker. Maggie’s biedt haar ondersteuning als aanvulling op de medische zorg. “Het doel van Maggie’s is aanvullend te zijn op de bestaande zorg en de verbinding te leggen met professionals en instanties uit de omgeving, afhankelijk van de vraag van de bezoeker”, aldus Anneke Tjassing, Centrumdirecteur van Maggie’s Groningen.

Wat is Maggie’s?

Maggie’s is een plek waar iedereen die geraakt is door kanker kosteloos terecht kan. Zowel tijdens de ziekteperiode als daarna biedt Maggie’s ondersteuning. Dat kan dan gaan om psychosociale ondersteuning, maar ook om praktische ondersteuning op het gebied van voeding, beweging, werk, financiën en intimiteit.

Foto: Lente van Veen