Innovatie

Stichting FC Groningen in de Maatschappij genomineerd voor Europese beweegprijs

Stichting FC Groningen in de Maatschappij is een van de drie genomineerden voor de #BeActive Awards 2023, een initiatief van de Europese Commissie dat is gecreëerd ter ondersteuning van projecten en individuen die zich inzetten voor het bevorderen van sport en lichamelijke activiteit in heel Europa.


Leestijd: 1 minuut

De #BeActive Awards is onderdeel van de Europese Week of Sport die eerder dit jaar werd gehouden. De awards bestaan uit vier categorieën. FC Groningen is genomineerd in de categorie ‘Education’ en heeft haar nominatie te danken aan de wijze waarop de club scholieren aanzet tot Meer & Beter Bewegen.

Dit doet FC Groningen onder meer door middel van de Scholentour, waarbij trainers van de club basisscholen bezoeken en eenmalig de gymles overnemen. Het doel is om kinderen het plezier van bewegen te laten ervaren door een gevarieerde beweegles voor ieders niveau aan te bieden. Aanvullend heeft de school de mogelijkheid om kosteloos een beweegprogramma van zes weken aan te vragen.

FC Groningen heeft daarnaast samen met verschillende partners de Skills Box ontwikkeld. Een box vol beweegattributen die kinderen op schoolpleinen in de pauzes een gevarieerd en gedifferentieerd beweegaanbod bieden. Ook participeert de FC in initiatieven als ‘de verlengde schooldag’ en Playing for Success’.

Door de nominatie en een podiumplek heeft Stichting FC Groningen in de Maatschappij zich verzekerd van 2.500 euro en daarnaast is de Europese erkenning voor de beweegprogramma’s van de club een enorme waardering. Op donderdag 23 november hoort de stichting in Brussel of het tot winnaar wordt gekroond. Aan de winst zit een geldbedrag van 10.000 euro gekoppeld.

Concurrenten voor de prijs zijn de ‘Per Mertesacker Stiftung’, opgericht door de Duitse oud-wereldkampioen Per Mertesacker en Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell: een in Catalonië gemeentelijk opgericht programma om jongeren enthousiast te maken voor sport.