Innovatie

Studenten Hanzehogeschool krijgen diploma op veld FC Groningen-stadion

Studenten van de Hanzehogeschool krijgen op verschillende bijzondere manieren hun diploma uitgereikt: via een drive thru, een walk thru of – helemaal bijzonder – op het veld van ‘De Euroborg’.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen speelt dinsdag duel tegen NEC uit zonder publiek
FC Groningen speelt dinsdag duel tegen NEC uit zonder publiek

Volgens de Hanzehogeschool kiezen een aantal opleidingen er dit jaar voor op een extra bijzondere draai aan de diploma-uitreiking te geven. Een aantal opleidingen kiest er ook voor om de diplomering uit te stellen tot na de zomer zodat de diploma-uitreiking alsnog een fysiek feestje kan worden.

Drive Thru

Zo’n 800 studenten ontvangen hun diploma tijdens de Drive Thru-diplomering op het parkeerterrein van de Hanzehogeschool Groningen op de Zernike Campus. Via een versierde route kunnen studenten met auto, scooter, fiets of skateboard hun diploma in ontvangst nemen.

Walk Thru

Bij Academie Minerva krijgen studenten hun diploma via een Walk Thru. De afgestudeerde studenten wandelen door het gebouw aan het Gedempte Zuiderdiep en ontvangen onderweg hun diploma.

Langs de huizen

Een aantal opleidingen kiest er voor om de diploma’s persoonlijk bij de studenten langs te brengen. Bij de opleiding Verpleegkunde ontvangen 280 afgestudeerden op 7 en 8 juli hun diploma persoonlijk van een docent. De docenten die de diploma’s langsbrengen hebben een rode loper van anderhalve meter bij zich en overhandigen bij de voordeur het diploma.

Euroborg

Afgestudeerden van de opleiding Facility Management krijgen donderdag 9 juli hun diploma op een wel heel bijzondere locatie: het Hitachi Capital Mobility Stadion van FC Groningen. De studenten komen, net als een profvoetballer, via de spelerstunnel het stadion in en ontvangen hun diploma op het veld.