Innovatie

Studentenvereniging Enactus richt sociale en ecologische ondernemingen op in Groningen

Groningen heeft misschien wel honderden studentenverenigingen. Daaronder is er ook een die ideële motieven combineert met die van kennisverwerving en gezelligheid. Het gaat om Studentenplatform Enactus dat sociale en ecologische ondernemingen in Groningen wil helpen realiseren. Maandag 17 mei organiseert Enactus haar jaarlijkse symposium. Het evenement, met als thema ‘Future of Food’, zal in het teken staan van duurzaamheid in de voedselindustrie.


Leestijd: 1 minuut

Studentenvereniging Enactus richt sociale en ecologische ondernemingen op in Groningen
Studentenvereniging Enactus richt sociale en ecologische ondernemingen op in Groningen

Enactus zet zich in om studenten in staat te stellen zich te ontwikkelen tot sociale en duurzame ondernemers. Tijdens het symposium zullen verschillende ondernemers die elk op hun eigen manier actief bezig met duurzaamheid binnen de voedselsector aan het woord komen.

Het doel van het symposium is enerzijds om ondernemers in contact te laten komen met studenten en andere ondernemingen die affiniteit hebben met duurzaamheid en anderzijds om bewustzijn te creëren onder studenten over hun eetkeuzes en de impact die zij hiermee kunnen maken.

Het symposium staat gepland voor maandagmiddag 17 mei en zal online plaatsvinden. Na afloop van het symposium zal een netwerkborrel zijn. Interesse? Neem dan contact op met symposium@enactusgroningen.nl

Enactus is een netwerk van studenten, het hoger onderwijs en leiders uit het bedrijfsleven dat samen actie onderneemt om levens te veranderen en een betere en duurzame wereld mogelijk te maken.

Enactus Groningen is opgericht in februari 2016 en wordt ondersteund door de Rijksuniversiteit Groningen, Enactus Nederland en het bedrijfsleven.