Innovatie

Succesvolle veilingsite Catawiki ging precies 12,5 jaar geleden online; oprichter heeft nieuwe plannen

Eén van de meest succesvolle noordelijke websites ooit ging vandaag precies 12,5 jaar geleden online: Catawiki. Deze veilingsite werd ontwikkeld door de Groningse IT-ondernemer René Schoenmakers, die eerder al in Groningen internetbedrijf The Missing Link had opgericht. Inmiddels werkt hij aan de ontwikkeling van een nieuw bijzonder platform.


Leestijd: 1 minuut

Succesvolle veilingsite Catawiki ging precies 12,5 jaar geleden online; oprichter heeft nieuwe plannen
Succesvolle veilingsite Catawiki ging precies 12,5 jaar geleden online; oprichter heeft nieuwe plannen

Veilingsite Catawiki werd in 2008 gelanceerd, vanaf 2010 kwam er ook financiele steun van de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM). De veiling zelf ging in 2011 live. Deze investering in Catawiki zou voor de NOM één van de beste investeringen ooit worden.

Catawiki, dat jaren gevestigd was in Assen, is inmiddels het meest bezochte online verkoopplatform in Europa voor verzamelobjecten, kunst, design, sieraden, horloges, oldtimers en meer. Het platform is uitgegroeid tot een wereldwijd platform dat wekelijks 50.000 objecten aanbiedt in meer dan 80 categorieën.

De NOM zal wat minder blij zijn met het feit dat het hoofdkantoor van Catawiki niet in het Noorden is gebleven. Het hoofdkantoor is inmiddels  gevestigd in Amsterdam, maar er is nog steeds ook een vestiging in Assen.

Catawiki heeft nu 500 medewerkers die in een van haar Europese kantoren werken en klanten van over de hele wereld bedienen. Catawiki wordt ondersteund door durfkapitaalinvesteerders die bij elkaar meer dan € 85 miljoen hebben geïnvesteerd.

René Schoenmakers is inmiddels druk bezig met het uitwerken voor nieuwe ideeen. Zo werkt hij samen met Marco Jansen aan het initiatief LastDodo, een variant op de oorspronkelijke catalogus, en verder werkt hij aan Vipio, platform voor bijzondere overnachtingen. “Niks leuker dan werken aan een start-up!”, aldus René Schoenmakers op LinkedIn.

Meer over Last Dodo: https://www.lastdodo.nl/nl