Innovatie

TNO naar bedrijfsverzamelgebouw Plus Ultra op Campus Groningen

De bouw van Plus Ultra Groningen is in volle gang op Campus Groningen, locatie Zernike Campus. TNO heeft besloten om ook intrek te nemen in dit nieuwe multi-tenant gebouw. Onlangs werd de langjarige huurovereenkomst met Kadans Science Partner door TNO getekend. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant.


Leestijd: 1 minuut

TNO naar bedrijfsverzamelgebouw Plus Ultra op Campus Groningen
TNO naar bedrijfsverzamelgebouw Plus Ultra op Campus Groningen

TNO zal de gehele tweede verdieping, ruim 1.800 m2, van Plus Ultra Groningen gaan huren. TNO gaat zich hier richten op ICT en security, één van de focus sectoren van de Zernike Campus. Het is daarmee een bewuste keuze voor TNO om van haar huidige onderkomen naar de innovatieve campus te verhuizen.

Campus Groningen, middelpunt van innovatie

Erik Peeters, Director of Operations TNO unit ICT: “De Zernike Campus heeft zich in korte tijd ontwikkeld als middelpunt voor economische ontwikkeling op het snijvlak van onderzoek, onderwijs en ondernemerschap. De verhuizing van onze faciliteiten biedt ons daarmee de kans de samenwerking te verstevigen met de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), de Hanzehogeschool Groningen en de daar gevestigde ICT- en energiepartijen. Ook brengt de verhuizing het kantoor van TNO op loopafstand van een aantal initiatieven waarin TNO participeert, zoals de proeftuinen 5Groningen, BuildinG en het HESI-lab.”

Het nieuwe gebouw Plus Ultra Groningen biedt kantoor- en laboratoriumruimten voor innovatieve bedrijven, kennis- en onderzoeksinstellingen die samen met Kadans Science Partner en Campus Groningen willen bouwen aan een sterke community in de domeinen rondom energie, technologie en duurzaamheid. Door groeiende en gevestigde bedrijven en organisaties samen in het Plus Ultra Groningen onder te brengen, worden ontmoetingen en samenwerkingen gestimuleerd.

Zo worden er verbindingen gelegd tussen organisaties op Campus Groningen, maar ook met organisaties op andere campussen. Plus Ultra Groningen maakt namelijk deel uit van het internationale netwerk van Kadans, dat diverse science parken en campussen in Europa met elkaar verbindt. TNO is al een bekende naam binnen dit netwerk en is reeds aanwezig in meerdere gebouwen van Kadans. Kadans is dan ook verheugd TNO ook in Groningen te mogen verwelkomen.

Zeer binnenkort zal de bouw van Plus Ultra Groningen het hoogste punt bereiken. De oplevering wordt verwacht in het derde kwartaal van 2022.