Innovatie

UMCG Centrum voor Revalidatie bouwt nieuwe vleugel voor Neurorevalidatie

Het UMCG Centrum voor Revalidatie in Haren start in januari 2024 met de bouw van een nieuwe vleugel voor de afdeling Neurorevalidatie. De nieuwbouw biedt patiënten veel meer privacy dan nu en krijgt een restaurant waar patiënten bezoek kunnen ontvangen. De nieuwe vleugel is naar verwachting medio 2025 klaar, zo meldt het UMCG.


Leestijd: 1 minuut

Patiënten die revalideren van hersenletsel hebben behoefte aan rust en kunnen vaak weinig prikkels verdragen. Daarom komen er in de nieuwbouw één- en tweepersoonskamers met een eigen toilet- en doucheruimte. Nu zijn er nog veel vier- en zespersoonskamers. Doordat de nieuwe afdeling direct aansluit op de tuin en het park rondom Beatrixoord, wordt het voor patiënten veel eenvoudiger om naar buiten te gaan voor een wandeling.  
 
Bovenop de nieuwe vleugel komt een restaurant, dat op dezelfde verdieping en in het verlengde van de hoofdingang komt te liggen. Hier kunnen patiënten hun bezoek ontvangen. De maaltijden voor zowel patiënten als personeel worden in een zogenaamde satellietkeuken op locatie bereid. Dit zorgt ervoor dat zij meer keuze hebben en maaltijden vers bereid worden. Het restaurant krijgt ook een dakterras. 

UMCG Centrum voor Revalidatie (CvR) 

Bij het CvR revalideren op jaarbasis ongeveer 550 klinische patiënten en ruim 5.500 poliklinische patiënten. Een deel van de patiënten revalideert in Groningen. Dit betreft met name de handpoli en de kortdurende revalidatie op de verpleegafdelingen. Beatrixoord Haren kent een aantal specialistische afdelingen waaronder Neurorevalidatie, Longrevalidatie, Diabetesrevalidatie, Pijnrevalidatie en Dwarslaesierevalidatie. Ook zijn in Haren het Tuberculosecentrum en BEA Sport gehuisvest.